לעתים קרובות מידיי סטודנטים כותבים משפטים מאוד ארוכים ומסורבלים בעבודות האקדמיות שלהם. משפטים כאלה עלולים ליצור קושי רב בהבנת הנקרא, לבלבל ולעייף את הקורא, אם מדובר במנחים, בשופטים, בחוקרים אחרים ובקהל הרחב.
פישוט משפטים ארוכים ומורכבים בכתיבה אקדמית יכול לשפר באופן ניכר את הקריאות והבהירות. בסדרת הפוסטים הזאת אתן טיפים שבעזרתם תוכלו לקצר את המשפטים הארוכים שכבר כתבתם, ולהפוך אותם לפשוטים, מובנים יותר וקלים יותר לקריאה. כל טיפ מלווה בכמה דוגמאות מגוונות להמחשה.
הנה הגענו לחלק 5 בסדרה ובו 2 טיפים חדשים.
9# התמקדו בבהירות על פני מורכבות
העדיפו את הבהירות ואת הדיוק והתמציתיות בהעברת המסר שלכם. הימנעו ממורכבות מיותרת או מניסוחים מסורבלים ומפותלים שעלולים לטשטש את העיקר.
דוגמה 1:
משפט מסורבל: המורכבויות של הנושא מחייבות גישה יותר ניואנסית בניתוח.
משפט תמציתי ופשוט: הנושא דורש ניתוח מפורט.
דוגמה 2:
משפט ארוך ומסורבל: בהתאם לממצאי המחקר הנוכחי, אשר נערך על מדגם מייצג של אוכלוסיית הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל, ניתן להסיק כי קיים קשר מובהק סטטיסטית בין רמת המוטיבציה הפנימית של הסטודנטים, אשר נמדדה באמצעות שאלון ייעודי שפותח לצורך מחקר זה, לבין הישגיהם האקדמיים, כפי שבאו לידי ביטוי בציוני הבחינות הסופיות בקורסי החובה של שנה א'.
משפט תמציתי ופשוט: המחקר מצא קשר מובהק בין מוטיבציה פנימית של סטודנטים לבין הישגיהם האקדמיים בשנה הראשונה ללימודים.
הסבר: הגרסה המקוצרת מעבירה את המסר העיקרי בצורה ברורה וישירה, תוך השמטת פרטים שאינם הכרחיים להבנת הרעיון המרכזי. פרטים נוספים כמו שיטת המחקר או כלי המדידה יכולים להופיע במקום אחר בטקסט, אם הם רלוונטיים לדיון.
דוגמה 3:
משפט ארוך ומסורבל: במסגרת הדיון בסוגיית ההשפעות הפסיכולוגיות והחברתיות של השימוש ברשתות חברתיות על בני נוער, אשר הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום של מרבית האוכלוסייה הצעירה בעשור האחרון, עולה הצורך לבחון את מידת ההשפעה של תדירות השימוש ברשתות אלו על תחושת הערך העצמי, הדימוי הגופני והיכולת ליצור ולשמר קשרים חברתיים משמעותיים במציאות הפיזית, תוך התייחסות להבדלים מגדריים ותרבותיים.
משפט תמציתי ופשוט: המחקר בוחן כיצד השימוש ברשתות חברתיות משפיע על הערך העצמי, הדימוי הגופני והיחסים החברתיים של בני נוער, תוך התחשבות בהבדלי מגדר ותרבות.
הסבר: הגרסה המקוצרת מצליחה להעביר את הרעיון המרכזי של המחקר באופן תמציתי וברור. היא מתמקדת בנקודות העיקריות – אוכלוסיית המחקר, נושא המחקר והמשתנים הנבדקים – בלי להיכנס לפרטים מיותרים או לחזור על מידע. זה מאפשר לקורא להבין במהירות את מטרת המחקר ותחומי העניין שלו.
10# השתמשו במילות קישור לצורך חיבור
השתמשו במילות קישור כדי לחבר בין רעיונות במקום משפטים ארוכים עם פסיקים רבים. מילות קישור כגון בנוסף, יתרה מכך, על כן, אבל. קראו על עוד מילות קישור רבות אחרות: קשר של סיבה, קשר של הוספה, קשר של ניגוד.
דוגמה 1:
משפט מסורבל: המחקר שנעשה, הראה תוצאות חיוביות, לעומת זאת, הייתה ביקורת על גודל המדגם.
משפט תמציתי ופשוט: המחקר הראה תוצאות חיוביות, אולם הייתה ביקורת על גודל המדגם.
באמצעות יישום טיפים אלו תוכלו לקצר ולפשט את המשפטים הארוכים שכתבתם ביעילות ולשפר את הקריאות ואת האיכות של הכתיבה האקדמית שלכם.
נתראה בקרוב בחלק ה-5 בסדרה לעוד טיפים מועילים.
פספסתם את החלק ה-1 בסדרה? לא נורא, הנה הוא כאן.
פספסתם את החלק ה-2 בסדרה? לא נורא, הנה הוא כאן.
בהצלחה,
דפנה.