הדרך הקלה, המהירה והבטוחה ביותר להגשת טקסט אקדמי איכותי ומושלם!

טיפים לשוניים לשדרוג הטקסט האקדמי l דפנה גלייזר-אמיר l עלי דפנה - עריכה לשונית ייעודית אקדמית

תהליך העבודה עם העורך הלשוני שלך (חלק 1)

עבודה בעזרת שיטת "עקוב אחר שינויים" של Word

עורך לשוני עושה את עבודת העריכה שלו על מעבד התמלילים Word. עליך לשלוח לו את הטקסט האקדמי שכתבת: העבודה האקדמית או המאמר האקדמי או הספר האקדמי, בקובץ Word.

מן הסתם, אתה מעוניין לדעת אילו שינויים נעשו בטקסט שכתבת. בדיוק לשם כך קיימת האפשרות "עקוב אחר שינויים" של Word. אפשרות "עקוב אחר שינויים" מאפשרת לעורך להחזיר לך את הטקסט עם סימוני השינויים שעשה, בצבע שבחר.

מדובר בשיטה קלה לשימוש, המאפשרת לך לראות בקלות כל שינוי שהעורך עשה בטקסט שלך ולו הקטן ביותר (הוספת/מחיקת פסיק, נקודה, רווח וכדומה).

נוסף על שינויים אלו בתוך הטקסט, העורך גם מוסיף הערות לצד הטקסט בתוך בלונים.

מדובר בהערות באשר לחוסר בהירות של משפט מסוים או פסקה מסוימת, בהצעות והמלצות לניסוח אחר אך לא הכרחי וכדומה. לרוב, העורך מוסיף הערות צדדיות במקומות שבהם לא היה בטוח או כלל לא הבין למה התכוונת, ולכן לא היה יכול לערוך.

ובכן, העורך הלשוני החזיר לך את הטקסט האקדמי ערוך, ומה עכשיו?

עכשיו תורך: איך תעבור על השינויים שהעורך עשה?

לפני כן, חשוב לציין שיש כמה וכמה גרסאות Office (וורד): 2003, 2007, 2010 ואחרות, ויש הבדלים ביניהן.

לכן מומלץ ללכת ללשונית "עזרה" בקובץ ה-Word ולחפש את ההדרכה לעבודה עם המעקב אחר שינויים בגרסה שיש לך. לשם כך כתוב את המילים "עקוב/מעקב אחר שינויים" בשורת החיפוש בחלון העזרה.

פוסט זה מתייחס ל-Office 2010, כלומר Word 2010.

את אפשרות "עקוב אחר שינויים" ב-Word 2010 אפשר למצוא בלשונית "סקירה" תחת קבוצת הפקדים "מעקב". שם תבחין שהלחצן "עקוב אחר שינויים" לחוץ (צבעו צהוב), כלומר כל שינוי סומן ויסומן.

כעת תפקידך הוא לעבור ברצינות על השינויים שנעשו בטקסט.

באפשרותך להחליט האם לקבל או לדחות כל שינוי שהעורך עשה. כדי לעשות זאת תוכל להשתמש בכפתורים "קבל" ו"דחה", שנמצאים תחת קבוצת הפקדים "שינויים".

אגב, באפשרותך גם לקבל את כל השינויים בבת אחת באמצעות לחיצה על החץ הקטנטן שבתחתית הכפתור "קבל", ובחלון שנפתח ללחוץ על "קבל את כל השינויים במסמך".

אולם, אפשרות זו אינה מומלצת שכן יכולים להיות מקומות שבהם העורך שינה משהו, אך השינוי אינו נכון. זה עלול לקרות במצבים שבהם חשב שהבין את כוונתך, אך לאמִתו של דבר לא כך הוא. זה יכול לקרות וזה בסדר גמור, זו הסיבה שהמעבר שלך על השינויים בטקסט חשוב כל כך.

חשוב במיוחד להתייחס להערות ולשנות את הדרוש שינוי. מדובר בהערות חשובות שכאמור נוספו במקומות שבהם העורך לא היה בטוח או כלל לא הבין למה התכוונת, ולכן לא היה יכול לערוך.

בפוסט הבא ארחיב על האופן שבו תעבוד עם שיטת "עקוב אחר שינויים" במעבר על הטקסט הערוך שקיבלת.

מעוניין לקבל טיפים נוספים?

היכנס לכאן וקבל גישה מיידית ובחינם לספר האלקטרוני שכתבתי ובו טיפים נוספים וכלים לשדרוג הטקסט האקדמי.

2 מחשבות על “תהליך העבודה עם העורך הלשוני שלך (חלק 1)”

  1. שלום
    לא ניסיתי
    איך ניתן לערוך קבצי WORD שיהיו מוכנים לסְדר ??
    תודה
    ארי

סגור לתגובות

עלי דפנה - עריכה לשונית ייעודית אקדמית located at אדם - גבע בנימין , ישראל, ישראל . Reviewed by 95 customers rated: 5 / 5