הדרך הקלה, המהירה והבטוחה ביותר להגשת טקסט אקדמי איכותי ומושלם!

טיפים לשוניים לשדרוג הטקסט האקדמי l דפנה גלייזר l עלי דפנה - עריכה לשונית ייעודית אקדמית

על השמטת הכ"ף ברצף כש-

הרצף כש- (כמו כאשר) פותח פסוקית תיאור זמן ועונה על השאלה 'מתי'. לעומת זאת המילית ש- פותחת פסוקיות שעונות על השאלה 'איזה' או 'מה'.

 

יש סטודנטים שמשמיטים את הכ"ף מהרצף כש- בפתיחה של פסוקית זמן. זו טעות, היא רווחת מאוד בלשון הדיבור (מסיבה פונטית), כגון במשפט: שנגיע לגשר – נעבור אותו (יש לכתוב כשנגיע), והתופעה הולכת וחודרת גם לכתיבה.

 

יש להקפיד לא לעשות את הטעות בכתיבה, בייחוד כשמדובר בכתיבה אקדמית שצריכה להיות במשלב גבוה מוקפד ולפי הכללים. כמובן – אם הכנסתם ציטוט לעבודה, של מרואיין שלכם למשל, והמרואיין הוא שעושה את הטעות בעל-פה או בכתב, אין לתקן אותה. כאן חשוב לשמור על האותנטיות ועל אמינות המחקר.

 

הנה כמה דוגמאות מטקסטים אקדמיים שלהן נלווים הסברים קצרצרים:

 

פסוקית תיאור זמן:
• נמצא שילדים הצליחו להתאפק זמן רב יחסית כשהדריכו אותם לחשוב על המרשמלו כעל תמונה. (הפסוקית שפותחת ב'כש-' עונה על השאלה: מתי הצליחו להתאפק? ולכן אין לכתוב כאן: "שהדריכו").
כשאומרים "אמצעי תקשורת" במקום "טלפון", אומרים משהו שהוא רלוונטי לאנשים רבים יותר. (הפסוקית שפותחת ב'כש-' עונה על השאלה: מתי אומרים משהו רלוונטי…? ולכן אין לכתוב: "שאומרים").

 

פסוקית לוואי, נושא וכו':
• במחקר שנעשה במסגרת תאוריית רמת ההבניה, נמצא שאפשר לשפר שליטה עצמית – למשל העדפת מאכלים בריאים על פני מאכלים עתירי שומן וסוכר, התעמלות ושימוש בחוט דנטאלי – אם גורמים לאנשים לחשוב על מצב השליטה העצמית באופן מופשט יותר. (הפסוקית שפותחת ב-ש- עונה על השאלה: איזה מחקר?)
• כבתחומים אחרים במדעי המחשב, גם כאן יש להוכיח את נכונות האלגוריתמים שבהם משתמש סוכן תאורטית וגם במציאויות שונות. (הפסוקית שפותחת ב-ש- עונה על השאלה: אילו אלגוריתמים?)

 

פסוקית תיאור זמן וגם פסוקית לוואי וכו':
• סיפור המפגש בין אלכסנדר לחכמים לבש צורה חדשה ומפתיעה אצל יוספוס פלאביוס, ההיסטוריון הירושלמי שחבר אחרי התבוסה של המרד הגדול לקיסר אספסיאנוס ונהנה מידידותו כשבא להתיישב ברומא וכתב שם את תולדות היהודים.

ש' פותחת פסוקית לוואי שעונה על השאלה "איזה היסטוריון".

כש' פותחת פסוקית זמן שעונה על השאלה "מתי הוא נהנה מידידותו", ואין לכתוב: "שבא להתיישב ברומא".

 

 

רוצים לקבל טיפים נוספים לכתיבה נכונה של הטקסט האקדמי שלכם?

היכנסו לכאן וקבלו אוסף עשיר של טיפים לשוניים לכתיבה נכונה, שימנעו הורדת נקודות חשובות בהערכת עבודתכם או צרו קשר עם עלי דפנה.

עלי דפנה - עריכה לשונית ייעודית אקדמית located at אדם - גבע בנימין , ישראל, ישראל . Reviewed by 95 customers rated: 5 / 5