במהלך התקופה האינטנסיבית של כתיבת תזה או דוקטורט יש גם "זמנים מתים". אלה תקופות מאתגרות ומורטות עצבים של המתנה לאישורים וקבלת הערות ותיקונים מהמנחים, מהוועדות ומהשופטים.
עם זאת עם אסטרטגיות מתאימות והלך רוח חיובי סטודנטים יכולים לעשות שימוש פרודוקטיבי במרווחי הזמן האלה ולהפחית באופן משמעותי את המתח והעצבים.
בפוסט השבוע תקבלו כמה תובנות וטיפים חשובים להתמודדות מוצלחת עם תקופות ההמתנה הארוכות האלה.
אז קודם כול כדאי להבין מה בעצם קורה ב"צד השני" כשהכדור לא אצלכם ואתם על קוצים ב"זמנים המתים" ואולי מרגישים וחושבים שמורחים לכם את הזמן.
הנה 3 נקודות שחשוב לדעת על תהליך הביקורת של הדוקטורט שלכם:
# אופי תהליך הביקורת: תהליכי הביקורת האקדמיים הם מטבעם יסודיים וגוזלים זמן. למנחים, לחברי הוועדה ולשופטים יש גם תחומי אחריות אחרים, לרבות חובות הוראה, מחקר וניהול. כתוצאה מכך ייתכן שהמשוב שהם ייתנו לעבודת המחקר שלכם, לא יהיה מיידי בלשון המעטה…
# שכבות סקירה מרובות: עבודות תזה ודוקטורט עוברות בדרך כלל סבבי סקירה מרובים, כולל משוב ראשוני ממנחים, סקירות של ועדות ובוחנים חיצוניים. כל שלב כזה דורש זמן ויכול לכלול עיכובים צפויים ובלתי צפויים.
# הבטחת איכות: תהליך הבדיקה הנרחב והממושך מבטיח את ההקפדה האקדמית הנדרשת בעבודת מחקר בתארים המתקדמים ואת איכותו של המסמך הסופי.
הבנת "הצד השני" יכולה לעזור לכם, הסטודנטים, להעריך את נחיצותן של תקופות ההמתנה הארוכות ולהעביר אותן ביתר קלות ובסבלנות.
ועכשיו קבלו 6 טיפים פרקטיים להתמודדות עם "זמנים מתים":
1# הישארו מאורגנים ותכננו מראש
צרו ציר זמן: פתחו ציר זמן מפורט עבור הדוקטורט שלכם, כולל תקופות חיץ לעיכובים אפשריים. זה יעזור לכם לנהל ציפיות וישמור אתכם "על המסלול".
קבעו אבני דרך: חלקו את תהליך הכתיבה של עבודת התזה או הדוקטורט שלכם למשימות קטנות וניתנות לניהול. קבעו מועדים לכל אבן דרך כדי לשמור על המומנטום.
התכוננו לשלבים הבאים: נצלו את תקופת ההמתנה כדי להתכונן לשלבים הבאים של המחקר שלכם. למשל, אתם יכולים להתחיל לאסוף חומרים לפרק הבא או לתכנן את מצגת ההגנה שלכם על המחקר.
2# עסקו בפעילויות פרודוקטיביות
סקירת ספרות: השתמשו בזמן הזה כדי להעמיק את סקירת הספרות שלכם. זהו וקראו מקורות נוספים, חדדו את המסגרת התיאורטית שלכם, וודאו שהסקירה שלכם מקיפה.
פיתוח מקצועי: השתתפו בסדנאות, סמינרים מקוונים או כנסים הקשורים לתחום שלכם. זה יכול לספק לכם תובנות חדשות, להרחיב את רשת הקשרים שלכם ולהשאיר אתכם מעורבים אינטלקטואלית.
שיפור מיומנויות: פתחו מיומנויות חדשות שיכולות להועיל למחקר או לקריירה שלכם בעתיד, כגון שיטות סטטיסטיות מתקדמות, מיומנות בתוכנה או טכניקות כתיבה אקדמיות.
3# הישארו מחוברים לקהילה האקדמית שלכם
פגישות רגילות: נהלו לו"ז פגישות קבוע עם המנחה שלכם. נכון, אתם נמצאים בזמן המתנה למשוב רשמי, אבל פגישות כאלה יכולות לספק לכם הכוונה לא-רשמית ולשמור אתכם בעניינים.
תמיכה מעמיתים: הצטרפו לקבוצות לימוד או למעגלי ביקורת עמיתים. שיתוף חוויות ואתגרים עם סטודנטים אחרים יכול להיות לכם מקור לתמיכה רגשית ולעצות מעשיות.
חיבור לרשת: צרו קשר עם הקהילה האקדמית באמצעות סמינרים, ימי עיון או פורומים מקוונים. מפגשי נטוורקינג יכולים להעניק לכם נקודות מבט חדשות והזדמנויות לשיתוף פעולה.
4# שמרו על רווחה אישית
שגרה בריאה: קבעו שגרה יומית מאוזנת הכוללת פעילות גופנית, שינה מספקת ותזונה בריאה. רווחה גופנית תורמת מאוד לבהירות מחשבתית ולהפגת מתח.
מיינדפולנס והרפיה: תרגלו מיינדפולנס, מדיטציה או טכניקות הרפיה אחרות כדי להפיג מתח ולשמור על מיקוד. אפליקציות ומשאבים מקוונים יכולים להדריך אתכם בשיטות אלו.
תחביבים ותחומי עניין: הקדישו זמן לתחביבים ולפעילויות שאתם נהנים מהם. זה יספק לכם אתנחתא נפשית מהעבודה האקדמית ויעזור לכם לשמור על הלך רוח חיובי.
5# בקשו משוב באופן יזום
שאילתות מפורטות: בעת שליחת העבודה שלכם לבדיקה, ספקו שאלות ספציפיות או תחומים/פרקים שבהם אתם מבקשים משוב. זה יכול לעזור לבודקים להתמקד בהיבטים מרכזיים ובכך אולי גם יזרז את התהליך.
הבהרת ציפיות: ודאו באמצעות המנחים וחברי הוועדה שלכם שאתם מבינים את ציר הזמן הצפוי ואת תהליך הבדיקה. תקשורת ברורה יכולה לעזור לכם לנהל ציפיות ולהפחית חרדה.
6# תעדו ושקפו
כתבו יומן: נהלו יומן לתיעוד ההתקדמות, האתגרים וההרהורים שלכם. פעולה זו יכולה לספק לכם תחושה של הישג ובהירות בזמנים לא ברורים.
התעמקו במשוב: כאשר אתם מקבלים משוב, הקדישו זמן כדי להבין אותו ולחשוב עליו היטב. פתחו תוכנית פעולה לטיפול בהערות ושיפור עבודתכם.
לסיכום, התמודדות עם "זמנים מתים" במהלך כתיבת התזה או הדוקטורט מצריכה סבלנות, תכנון פרואקטיבי וגישה מאוזנת לרווחה אישית. באמצעות שמירה על ארגון וסדר, עיסוק בפעילויות פרודוקטיביות, שמירה על קשרים עם הקהילה האקדמית שלכם והתמקדות ברווחה האישית שלכם אתם יכולים לנווט בתקופות אלו בצורה יעילה יותר. זכרו כי זמני המתנה אלו הם חלק בלתי נפרד מהמסע האקדמי, התורמים לפיתוח עבודה מלומדת קפדנית ואיכותית.
דוקטורנט.ית, קיבלת סוף סוף משוב מהמנחים או מהשופטים?
איזה משוב קיבלת? קיבלת הערות בענייני לשון וניסוח אקדמי? הערות שקשורות למקורות הביבליוגרפיים? השופטים דורשים ממך לעשות סבב תיקונים בנושאים הללו?
אם כן, בדיוק בשביל זה אנחנו כאן בשבילך.
נוכל לעזור לך לעשות את הסבב מהר ובקלות!!! והכי חשוב: נמנע את החזרת העבודה לסבב תיקונים מייגע נוסף ונגרום לאישור הדוקטורט שלך וקבלת התואר בשעה טובה ומוצלחת!!!
פנו אלינו ונבדוק איך נוכל לעזור.