הדרך הקלה, המהירה והבטוחה ביותר להגשת טקסט אקדמי איכותי ומושלם!

טיפים בכתיבה אקדמית l דפנה גלייזר l עלי דפנה - עריכה לשונית ייעודית אקדמית

11 הסודות של מאחורי הקלעים בתהליך השיפוט של עבודות דוקטורט [חלק 2]

אז מה באמת מתרחש מאחורי הקלעים בתהליך שיפוט של עבודות דוקטורט?

 

הגענו לחלק השני בסדרה.

 

הנה עוד כמה סודות מעניינים:

 

סוד 3#: הרושם הראשוני קריטי

כפי שנאמר בחלק הראשון בסדרה, השופטים מצפים ורוצים שהדוקטורט יאושר, אבל רושם ראשוני שלילי עלול לשנות את דעתם. את הרושם הראשוני מאיכות העבודה הם מקבלים בתחילת הקריאה, לפחות משני הפרקים הראשונים, ולעיתים תוך כדי רפרוף בתקציר, בתוכן העניינים, המבוא והמסקנות. לאחר הרפרוף המהיר הם מחליטים אם בדיקת הדוקטורט צפויה להיות עבודה קשה או קריאה זורמת ומהנה.

 

מבחינתכם המשמעות היא שהמבוא ואולי גם סקירת הספרות הם פרקים חשובים במיוחד, וחשוב להשקיע בכתיבתם. כאשר השופטים קוראים אותם, הם כבר מבינים אם הסטודנט יודע מה הוא עושה. להתרשמות הראשונית של השופטים יש אינרציה מסוימת – היא אמנם יכולה להשתנות, אבל לאט. כלומר ההתרשמות משפיעה על האופן שבו הם קוראים את שאר העבודה. אם מתקבל אצלם רושם ראשוני טוב, הם מרגישים שהם יכולים להירגע וליהנות מהקריאה; לעומת זאת אם לא, אז הם עלולים לקרוא אותה בביקורתיות ולחפש בעיות. מצד אחד אם השופטים קוראים מבוא מצוין, הם נוטים יותר להתעלם מבעיות בשאר העבודה. מצד אחר, אם הם קוראים מבוא גרוע, שאר הטקסט צריך להיות מצוין כדי לפצות על כך.

 

על מה חשוב להקפיד במבוא? בפשטות – בפרק המבוא אתם צריכים לומר כבר מתחילתו ובבירור מה הבעיה, מה אנשים אחרים עשו ואיך הוספתם לזה, מה תרומתכם.

 

 

סוד 4#: השופטים הם קוראים אקדמיים וגם קוראים 'מן השורה'

כדי שהשופטים יתרשמו לטובה מהטקסט שלכם, הוא צריך להיות מהנה ומעניין לקריאה. השופטים משקיעים הרבה זמן ומאמץ בהערכת דוקטורט, ואם הם לא נהנים מהקריאה, הם נוטים יותר לקבוע שאיכותה ירודה. הם עשויים לקרוא את הטקסט בערבים כשהם עייפים וזה יכול לקחת להם בין כמה ימים אינטנסיביים של קריאה לבין קריאה פחות אינטנסיבית שתיקח שבועיים-שלושה או יותר. חלקם אף קוראים את הטקסט כמה פעמים.

 

כדי שתזה תהיה מהנה לקריאה, עליה לעמוד בציפיות האקדמיות של השופטים ובציפיות שלהם כקוראים 'מן השורה'. כלומר מצד אחד הם מצפים לקרוא תזה אקדמית מבוססת שעוסקת בספרות המחקר, ויש בה מתודולוגיה מתאימה ומבנה לוגי, ומצד אחר גם לקרוא טקסט ברור, מעניין, מלוטש וקל להבנה, ידידותי לקריאה.

 

 

עד כאן סודות 3 ו-4.

סודות 5 ו-6 מתבשלים לאט-לאט ויוגשו לכם בעוד כשבוע.

 

אם עדיין לא קראתם את סודות 1 ו-2, הנה הם כאן.

 

כמו כן קבלו במתנה מדריך ובו טיפים רבים ומגוונים נוספים לכתיבת עבודה אקדמית ברמה גבוהה ותקינה. המדריך כאן

עלי דפנה - עריכה לשונית ייעודית אקדמית located at אדם - גבע בנימין , ישראל, ישראל . Reviewed by 95 customers rated: 5 / 5