שמירה על ריכוז בזמן השיעורים הפרונטליים במכללה או באוניברסיטה היא לפעמים משימה מאתגרת, בוודאי ובוודאי כשמדובר בשיעורי הזום, שמחליפים את הפרונטליים בגלל משבר הקורונה.
בלמידה מהבית, מהמחשב, נתקלים במיליון הסחות דעת שנמצאות במרחק קליק אחד בלבד.
אז איך בכל זאת תצליחו להתמודד עם הסחות הדעת המרובות?
בסדרת המאמרים הקרובה תקבלו ממני דרכים אפקטיביות מעולות לשמירה על ריכוז במהלך שיעור הזום האוניברסיטאי שלכם, שיבטיחו שתפיקו את המקסימום מכל שיעור ושיעור.
הסדרה תחולק ל-3:
1. פעולות להכנת הקרקע לקראת השיעורים.
2. פעולות לעשייה בכל בוקר, לפני תחילת יום הלימודים.
3. פעולות לעשייה במהלך השיעורים עצמם וגם ביניהם.
השבוע אתחיל בחלק הראשון:
3 פעולות שיכינו היטב את הקרקע לשיעורי זום אפקטיביים
1# צרו מרחב לימודי אידיאלי
כדי שההשתתפות בשיעורים המקוונים תהיה אפקטיבית, מומלץ שיהיה לך חדר שקט בבית (או פינה שקטה) המיועד רק ללימודים, ובו שולחן כתיבה וספרייה. חדר השינה שלך הוא פתרון פחות טוב, בלשון המעטה, כי הפיתוי להרים את המחשב הנייד מהשולחן ולשכב על המיטה (ואולי להירדם…), הוא גדול.
2# הצטיידו בעזרים טכנולוגיים איכותיים (וגם גדולים)
ודאו שיש ברשותכם העזרים הטכנולוגיים שאתה צריכים לשיעורים, וברמה טובה מספיק (מחשב טוב, אוזניות איכותיות, מיקרופון), וכמובן, חיבור מהיר ויציב לאינטרנט. ניתוקים ובעיות טכניות תכופות רק יפגעו באיכות הלמידה ובריכוז שלכם.
ועוד משהו טכני שישפר מאוד את החוויה: קשה לצפות במשך שעות, בכל יום, במסך הקטן של המחשב הנייד. בשלב מסוים העיניים מתחילות לכאוב ומרגישים עייפות רבה. פתרון אפשרי הוא להשתמש במסך מחשב ישן וגדול ואפילו בטלוויזיה שלך במקום המסך הקטן של הנייד. (איך עושים זאת טכנית? לשם כך לבטח תמצאו בסביבתם איש טכני שידע לטפל בכך בקלות.)
3# היכרות מוקדמת עם הפלטפורמות המקוונות
הכירו, מראש, את הפלטפורמות המקוונות שבהן ישתמשו המרצים במהלך שיעור הזום, למשל לצורך העברת שאלונים, ביצוע סקרים, דיונים ומתן משימות. זה יחסוך לכם את הזמן שיבוזבז בניסיון להבין אותם תוך כדי שיעור.
זהו להיום.
במאמר הבא אתן לכם את כל הפעולות החשובות שכדאי לעשות בכל בוקר, לפני תחילת יום הלימודים, שיבטיחו שתפיקו את המקסימום מכל שיעור ושיעור.
ניפגש בשבוע הבא!
בהצלחה מצוות עלי דפנה, שירותי עריכה לשונית